Den grekiska ön Kos har något att erbjuda alla. Underbara stränder, pittoreska byar, intressanta sevärdheter och ett fantastiskt nattliv: kan man önska sig något mer av en semesterort.
Kos är en grön, frodig ö, och en plats med ett stort utbud där du antingen kan spendera hela semestern på en lugn strand i en liten tyst by, eller festa hela natten bland klubbar och barer. Det finns dessutom så mycket att se att en eller två veckor inte räcker, och det är en av anledningarna till att många kommer tillbaka till Hippokrates ö år efter år.
Det finns en rik historia från Hippokrates, den moderna medicinens grundare, som vi känner den. Asklepion, resterna av Hippokrates sjukhus, är ett måste för dem som är intresserade av antik historia.  
I huvudstaden Kos finns bl a ett intressant arkeologiskt museum och Hippokratesplatsen där han skall ha undervisat och studerat.
Ruinerna från den antika agoran (torget). Hus, tempel, bad och mosaiker från olika tidsperioder har hittats. Du kan besöka den gemytliga gamla stan, hamnen och mycket mera.
Kos har många små byar värda att besöka, som t ex Zia, Antimaxeia och Pyli.
På den södra sidan av ön finns Kardamena och Kefalos som har några av de vackraste stränderna.
Inte att förglömma den berömda Bubble Beach som ligger i utkanten av Kefalos, där vattnets vulkaniska aktivitet från närliggande Nissyros erbjuder en varm naturlig jacuzzi i det grunda havet.
Att äta ute på ön är ett nöje, och det finns restauranger och barer för alla smaker.
Shopping Eftersom det är en så populär ö kan du hitta alla möjliga sorters affärer på Kos. Smycken, keramik, läder, kläder, tavlor, ikoner, vin, honung och mycket, mycket mer.
Några fakta om Kos
På grund av sitt milda medelhavsklimat har ön Kos i huvudsak soliga dagar större delen av året.
Havet är klart och friskt och är hem för mycket marint liv, såsom delfiner, sjöborrar, många olika fiskarter och sköldpaddor. Om du har tur kan du även se delfiner som lever off-shore från badorterna Kardamena och Kefalos. De kan ofta ses på en båttur till Nissyros.
Regnperioden börjar vanligen i november och varar fram till slutet av mars.
Storlek: 295 km2
Befolkning: ca. 30 000
Att ta sig hit. Kos har egen flygplats så det är lätt att komma hit. Restid från Stockholm ca 4 timmar och Köpenhamn 3 ½ timmar.
Resebyrån Apollo och Vingresor flyger från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn och har hotell i Kos stad, Tingaki och Kardamena.
Vill ni endast ha flyg finns Norweigen och Ryan Air (direkt från Oslo eller via Frankfurt). Eller via Aten med Olympic Airways.
För bokning av hotell och utflykter  arbetar vi  tillsammans med Ticket Travel i Kardamena, Kos, som har ett stort urval båt- och bussutflykter. När det gäller boende kan ni välja bland lägenheter, små familjehotell eller hotellkomplex med all inclusive till mycket förmånliga priser. Vi erbjuder alla våra brudpar en härlig 3 öars dagsutflykt.

Dela den här sidan